lauantai 27. helmikuuta 2021

Makramee-pöllö

 

Koko: korkeus 42cm, kepit n. 25cm
Materiaali: Paulina punoskude, silmien ympärillä Nallea, pari puista helmeä.

Kansalaisopiston makramee-kurssilla tein ensin joulukuusen ja seuraavaksi pöllön. Pidän kaikenlaisista pöllöistä; virkatuista, kirjotuista, leivotuista, piirretyistä ja varsinkin oikeista lentävistä, joten pöllön solmeileminen oli melko itsestäänselvä valinta. Opettajalla oli ohje pöllöön ja pari edellisten kurssilaisten tekemää valmista pöllötyötä, joita hypistellä.

Koska kuusta varten hankkimaani harmaata Paulinaa oli vielä jäljellä, päätin käyttää sitä myös pöllön tekemiseen. Malli on melko helppo ja nopea tehdä, pääasiassa tarvitaan vain kylkiluusolmua. Silmien hapsuja värkkäilin varmaan yhtä kauan kuin koko muuta työtä yhteensä.

Ei tämä ole se kaikkein kaunein pöllömalli minkä olen nähnyt, mutta kelpaa omalle seinälleni. Jos teen tällä mallilla lisää lintuja, laitan silmät vähän kauemmas toisistaan ja nokka saisi olla vähän toisenlainen, erottuvampi. 

Kepit joilla pöllö oleilee, ovat mäntyä ja ystäväni lenkillä ollessamme keräämiä ja niitä on käsitelty hartaudella monin tavoin. Ensin ne olivat kuivumassa n. 50-asteisessa uunissa muutaman tunnin. Sitten niitä muistaakseni on vähän hiottu, päät puukolla pyöristetty ja lopuksi ne on vielä lakattu sellakalla. Mielestäni luonnonkepit ovat solmeilutöihin hienompia ja persoonallisempia kuin valmiina kaupasta ostetut. Näissäkin kepakoissa näkyy muun muassa hyönteisten nakertamia polkuja ja luonnollisia värivaihteluita. Eiväthän pöllöt luonnossakaan istu suorilla harjanvarsilla tai kirkkaiksi hiotuilla riu'uilla.


Ihan hauska pöllövaari tästä tuli. Ehkä sille pitää solmeilla kaveriksi villavan viettelevä naaraspöllö.

Alla olevassa kuvassa on oma pöllöni keskeneräisenä ja aiempien kurssilaisten tekemät kaksi työtä. Kaikki on samalla mallilla tehty, eri paksuisista materiaaleista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)