keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Unikkolapaset


Koko: naisen
Langat: Novita Nalle ja jokin vaaleansininen jämä
Puikot nro 3

Suomen sadan itsenäisen vuoden kunniaksi halusin tehdä itsenäisyyspäivään mennessä jotain enemmän tai vähemmän asiaan liittyvää. Nykyisen lapasvillitykseni takia valitsin tumput. Värien valinta oli helppoa, itsestäänselvää, etten sanoisi.

Suoranaiseksi Marimekko-faniksi en tunnustaudu, mutta pidän monista heidän malleistaan, varsinkin unikosta. Unikkoa löytyy minulta meikkipusseista, verhoista, pöytätabletista ja vanhasta mekosta - ja päätin että kohta sitä löytyy myös lapasista.

Koska Marimekon unikot eivät ole tasamuotoisia vaan viehättävän muotopuolia, arvelin että minäkin osaisin vajavaisesta piirustustaidostani huolimatta piirtää unikkojen summittaiset kaaviot. No, ensimmäiset tuherrokset muistuttivat lähinnä hillosilmäisiä tähtitorttuja ja seuraavat musteläiskätestin läiskiä. Käytin välillä apuna piirtämiseen ja kirjomiseen Kun äiti kelaa -blogin Marisukkien unikkokaavioita.

Unikot on kirjottu lapasiin ristipistoin. Koska lapasen sisäpuoli jää väkisin vähän kovaksi ristipistojen takia, päätin tehdä tuplalapaset. Päällimmäiset lapaset on siis tarkoituksella neulottu vähän isommiksi, niin jäi myös tilaa kirjonnalle ja aluslapaselle. Päällislapasessa on silmukoita 58 ja peukalossa 24. Aluslapasissa on silmukoita 52, peukalossa 21. Alle tulevissa lapasissa on vähän pidempi varsi, jotta sininen reunus näkyy päällislapasen alta. Kaikki langat, paitsi unikkojen keskustoissa käytetty vaaleansininen, ovat Nallea. 


Neulomisen kannalta nämä lapaset olivat hyvinkin tylsät tehdä, nirkkoreunan jälkeen pelkkää sileää, aukkopeukalo ja leveä nauhakavennus. Kovin käytännölliset nämä tumput eivät myöskään ole, mutta sehän ei ollutkaan pääasia. Värit olivat olennaiset ja niihin olen tyytyväinen. Halusin ehdottomasti kuvata nämä lapaset ulkona. Taustana ja rekvisiittana toimii itäsuomalainen metsähtävä maisema.


Erinomaista itsenäisyyspäivää!


4 kommenttia:

  1. On ne vaan hienot ja ajatus tosi kaunis, näin Itsenäisyyspäivänä ilo lukea. Ja uskollinen kuvausapurikin on varmaan samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Herra koiraa ei kyllä taida liiemmin kiinnostaa... :)

      Poista
  2. Onpa kauniit! Ja sopivat tähän päivään. Hyvää itsenäisyyspäivää! :)

    VastaaPoista

Suurkiitokset kommentistasi! :)