maanantai 25. joulukuuta 2017

Kiroilevat siilitJoululahjojen ideointi on aina yhtä mielenkiintoista ja samalla ärsyttävää. Sitten jos ja kun on hyviä tai vähemmän hyviä ideoita, ei tahdo aika riittää. Sain kyllä ajoissa idean Kiroileva siili -sukkiin, mutta toteutus jäi tilaustöiden takia viimetinkaan. Viimeinen sukka oli valmis aatonaattona kello 23.51. Sainpa kuitenkin paketoitua äidille ja hänen miehelleen sukat kuusen alle. Ja onhan sitä monesti viimeistä lahjaa väsätty aattonakin!

Kiroilevan siilin kaavio löytyy helposti googlaamalla, taisin käyttämäni kaavion löytää Pinterestistä. Tekstit piirtelin itse sopivan horjuviksi. Sekä siilit että siilien rähinät on kirjottu sukkiin ristipistoin. Kirjonnat on kaikki tehty seiskaveikan mustalla langalla.


Naisen punaiset sukat

Koko: n. 38
Langat: Novita 7 veljestä, Ören Bayan Sweet Baby
Puikot nro 3,5

Arvasin että äiti saa hajotettua edelliset vauvalangasta tekemäni nukkumistossut sopivasti ennen joulua. Ajattelin käyttää tähteeksi jääneen vauvalangan uusiin sukkiin. Koska lanka ei yksin olisi riittänyt, terään valikoitui toiseksi langaksi Novitan 7 veljestä Polaris. Molemmilla langoilla on neulottu aina kolme kerrosta kerrallaan. Tuossa Karnaluksista löydetyssä vauvalangassa on pitkä väriraportti, enkä aikonut täsmätä värejä, mutta vahingossa sukista tuli melkein saman väriset.

Sukkien suun resori on muurahaisenpolkua 60 silmukalla. Resorista tuli sopivan löysä, kuten äiteen yösukissa kai on hyvä olla, jotta sukat saa tarvittaessa helpommin pois jalasta. Sileän neuleen osuudessa on 58 silmukkaa ja alemmassa, 2 kiertäen oikein, 2 nurin -resorissa,  56. Terään jäi kiilakavennusten jälkeen 52 silmukkaa. Kantapää on ristiinvahvennettu ja kärjessä leveä nauhakavennus. Näiden sukkien siili uhoaa tekstillä "ÄRR!!" Voisihan tekstistä paremminkin selvää saada.

Ehkä nämä sukat kestävät äitienpäivään asti? Tai ehkä äiti hiihtelee ne puhki lautalattialla jo ennen sitä? Kyllä, armoton kulutuskulttuuri vallitsee...


Miehen turkoosit sukat

Koko: n. 44
Langat: Novita 7 veljestä 
Puikot: nro 3,5

Näistä miehekkäämmistä versioista en tehnyt yösukkia. Varren ylemmässä kierrejoustin-resorissa on 60 silmukkaa ja alemmassa 63. Varren sileä neule on tehty 64 silmukalla. Terässä on kiilakavennusten jälkeen 60 silmukkaa. Kantapää on vahvennettu ja kärjessä leveä nauhakavennus.

Sukkien turkoosi on 7 veljestä ja terän toinen, kirjava lanka, 7 veljeksen Polarista. Myös näissä sukissa kummallakin värillä on neulottu kolme kerrosta vuorollaan. Tämän siilin sanomana on epäselväksi kirjottu "MURR!!"

Siilit saavat nyt rähistä toisilleen.


8 kommenttia:

 1. ♥♥♥ tosi hienot ja kivat lankavalinnat ♥♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aika hauskat tuli noista raidallisista kohdista Polariksen ansiosta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiroileva siili on hauska hahmo, oli kiva tehdä aiheesta sukat!

   Poista
 3. Kyl maar on komeet ja hauskat sukat. Täällä nää siilit murisevat keskenään.

  VastaaPoista

Suurkiitokset kommentistasi! :)