torstai 29. joulukuuta 2016

Joulukortit 2016
Lankoina kuusissa jokin venäläinen kimallelanka ja yhdessä Red Heart Shimmer.

Punaista, vihreää, punaista ja vihreää... Viimeisimpien vuosien värivalinnat joulukorttipohjia tehdessä ovat olleet melko yksitoikkoisia. Itse asiassa en ole edes kunnolla valinnut, poiminut vain askartelutarvikkeista "joulunvärisiä" kartonkeja. Tänä vuonna päätin jo hyvissä ajoin, että kortteihini ei tule ainakaan punaista pohjaa eikä mielellään mitään muutakaan punaista. Päätin tehdä kortit samalla reseptillä kuin viime vuonna; virkattuja jouluisia kuvioita liimattuina kartongille, erittäin yksinkertaista.

Virkatun kuusen malli löytyi virkkausaiheisesta Hadas del tejido -faceryhmästä ja käyttöön pääsi Pietarista ostettu ärhäkän vihreä, kiva mutta epäkäytännöllinen lanka. Tein kokeilumielessä erikokoisia kuusia eri kerrosmäärillä ja koukkuja vaihtelemalla. Helppo ja nopea kuvio, juuri sopivaa touhua erinäisiin väsyneisiin iltoihin.

Kun olin virkannut kuuset valmiiksi, oli aika ratkaisevan valinnan. Päädyin ostamaan mustaa kartonkia, vaikkei se monien mielestä varmaan ole ollenkaan jouluun sopiva väri. Itse olen kuitenkin tyytyväinen värivalintaan. Ehkäpä ensi vuonna keltaisia joulukortteja..?


Kuusissa käytetyt langat ovat molemmat lievästi kimaltavia, mutta kimalle erottuu kuvissa huonosti. Kuusien höysteenä korteissa on tarroja ja huopatähtiä. Viime vuoden joulukortteihin liittyneestä sokerisählingistä viisastuneena en tärkännyt kuusia. Melko kiltisti ne asettuivat ilmankin tärkkäystä.


Ilmeisesti kaikki kortit ovat päätyneet vastaanottajilleen, vaikka kiikutinkin ne vähän myöhässä postilaatikkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)