maanantai 31. lokakuuta 2016

Virkattu ruusupeittoKoko: n. 80 x 133 cm
Langat: Novita Veera (kirjava vaaleanpunainen), Novita 7 veljestä (fuksia ja tumma violetti), Red Heart Soft (vaalea violetti), Novita Miami (vihreä), Novita Helen (vihreä)
Koukut: 3, 3,5 ja 4

Työkiireiden vuoksi on blogin kirjoittaminen jäänyt muutamaksi kuukaudeksi, vaikka valmiita neule- ja virkkuutöitä on sentään muutamia kertynyt. Tämän työn tarina alkaa löydöstä, jonka tein lankalaatikoistani viime keväänä ennen pääsiäistä.

Ahneena lankahamsterina tilasin kerran jostakin nettiputiikista Novitan Veera-lankaa, kun sitä myytiin edulliseen euron hintaan. Olen tehnyt langasta joskus jotain, mutta jäljelle jäi silti monta kerää. Lankahan on mukavan pehmeää, mutta melkoisen narisevaa neulottavaa. Tähteeksi jääneet kerät pyörivät varastoissani vuosia, kunnes keksin mihin niitä käyttäisin. Äitini vietti loppukesästä synttäreitä ja piti keksiä jokin lahja. Lankalöytö toi mieleen idean ja kestoruusut peiton muodossa olivat ratkaisu lahjaongelmaan.

Sovelsin sopivan ruusuneliön netistä löytämieni ohjeiden perusteella. Veikkaanpa, etteivät neliöt edes ole kaikki keskenään samanlaisia, koska silmukoiden ja kerrosten määrä ja koukun koko vaihtelivat varsinkin ensimmäisten neliökokeilujen kohdalla. Hyödyllisimmät kuvat löytyivät hakusanalla "babushka rose". Värit peittoon on valittu jotakuinkin äidin suosikkivärien mukaan.


Peitossa on 60 neliötä (arvatkaapa kuinka paljon äiti täytti!) ja koko on loppujen lopuksi sellainen lyhyehkön naisen torkkupeitto. Peitto oli muiden töiden ohella tekeillä useamman kuukauden. Virkkasin ensin kaikki ruusut valmiiksi ja sitten niille lehdet ja reunakerrokset. Palat on ommeltu yhteen ja se olikin työn rasittavin osuus. Reunapitsin ohjeen otin Leonie Morganin kirjasta 100 isoäidinneliötä.


Kuten usein jämälankojen kanssa käy, loppui lanka työn edetessä kesken. Onneksi sitä löytyi vielä eräästä nettikaupasta lisää - ja nyt minulla on taas samaa lankaa pari kerää varastossa odottamassa... Myös vihreä lanka loppui kesken, enkä löytänyt sitä lisää. Siksi muutaman neliön lehdet on tehty kätköistäni löytyneellä, melko eri sävyisellä vihreällä.

Tämä melko kolahtanut tilannekuva todistaa peiton olleen käytössäkin.
2 kommenttia:

Suurkiitokset kommentistasi! :)