tiistai 8. maaliskuuta 2016

Tähtityyny jämälangoista


Koko: sakaran kärjestä toiseen 42cm
Langat: Novita 7 veljestä ja muita samaa paksuutta olevia jämiä
Koukku nro 4
Täytteenä vanhoja t-paitoja

Eräänä harmaana päivänä päätin opetella virkkaamaan isoja tähtiä, koska olen aiemmin virkannut vain pieniä. Viisisakaraiset tähdet eivät innostaneet ja kaavion kivaan kuusisakaraiseen tähteen löysin googlailemalla taikasanoja "granny star". Apuna ja innoituksena toimi lopulta Le Monde de Sucrette's Blog. Blogista löytämäni kaavio on selkeä ja sitä seuraamalla voi virkata monen kokoisia tähtiä. Periaatteessa yhtä tähteä voi virkata loputtomasti kasvattamalla kerroksia saman kaavan mukaan.

Loihdin kaksi tähteä, jotka ovat ulkonäöltään mukavasti isoäidinneliön sukulaisia. Tähdissäni on molemmissa 14 kerrosta, kaksi aina samalla värillä. Lopuksi virkkasin kappaleet yhteen nurjalta puolelta, käänsin työn oikein päin ja täytin sen. Tyynyyn on käytetty lankojen lisäksi muutakin vanhaa, pilkoin nimittäin täytteeksi kolme käytöstä jäänyttä t-paitaa. Egyptistä tuotu matkamuistopaita ja pari reikäistä harmaata lenkkipaitaa saivat uuden paremman elämän.


Koirani on mukavuudenhaluinen ja osaa nauttia kulahtaneista vällyistä, pehmoisista tyynyistä, leluista ja kaikenlaisesta muusta pedin kasaamiseen liittyvästä. Niinpä päätin luovuttaa tyynyn parhaalle ystävälleni ja työ valmistuikin sopivasti ystävänpäivänä. Vaikka koirani pitää lelujen retuuttamisesta, on tämä tyyny ainakin toistaiseksi säästynyt hyökkäyksiltä.
 Ihmiskäyttöön tuleviin tyynyihin en ehkä laittaisi täytteeksi vanhoja vaatteita, koska tyynystä tuli melko raskas ja muhkurainen, mutta koiraherran köllöstelyyn tämä tekele sopii oikein hyvin. Tyyny sointuu väreiltään erinomaisesti harmaaseen alustaan, lelunorsuihin ja mielestäni myös ikivanhaan, etäisesti vaaleanpunaista kylpytakkia muistuttavaan riepuun...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)