tiistai 15. joulukuuta 2015

Kirjoneulesukat hyväntekeväisyyteen


Koko n. 38
Langat: Novitan Pirta, Tivoli ja Seitsemän Veljestä
Puikot nro 4

Tarinoinpahan vähän näistä sukista, vaikkeivät olekaan ihan vastikään valmistuneet. Opettelin viime talvena neulomaan kirjoneuletta ja nämä ovat toiset kirjoneulesukkani. Käytin näihin jämälankoja ja mallikuvio on sovellettu erilaisista netistä löytämistäni kuvista. Näistä piti tulla harjoitustöpeksintäsukat, jotka pidän itse, mutta tulos olikin parempi kuin odotin. Muutaman kuukauden sukat viruivat valmiiden töiden laatikossa, ennen kuin käyttöä löytyi. Olen usein ajatellut että voisin lahjoittaa töitäni hyväntekeväisyyteen, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Kenties olen odottanut kohdetta, joka tuntuisi juuri oikealta.

Eräänä iltana viime kuussa näin Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmässä jaetun KKY:n kaupan mainoksen. KKY, eli Kodittomien koirien ystävät, aikoi järjestää villasukkahuutokaupan. Kodittomien koirien ystävät ry on vuonna 2007 perustettu, Romaniassa toimiva eläinsuojeluyhdistys.

”Haluatko vaikuttaa konkreettisesti siihen, että Romanian koirille turvataan talvellakin riittävän hyvät oltavat Save the Dogsin ja Mihaela Baisanin tarhoilla? Nyt voit tehdä sen käsitöillä! Kodittomien koirien ystävät etsii villasukkien tekijöitä - niitä joilla pysyy langat puikoissa ja puikot hyppysissä.

Lähetä meille villainen luomuksesi ja KKY laittaa pystyyn huutokaupan Facebook-sivuillaan. Lähetä meille yksityisviesti Facebookin kautta ja saat postiosoitteen, johon villasukat voi lähettää. Yhdistys kuvaa tuotteen ja tekee villasukista talven lämmittävimmän villasukkahuutokauppa-albumin. Kuvan yhteyteen kirjoitetaan myös lahjoittajan nimi.

Huutokauppa käynnistetään heti, kun kokoon on saatu kymmenen villasukkaparia. Jos kampanja pystytään toteuttamaan, se starttaa nimellä "Villasukilla parempi talvi Romanian koirille".

 Eläinten ystävänä tämä kohde tuntui minusta juuri oikealta ja päätin heti lahjoittaa jotain. Valitsin muutamien valmiiden sukkien joukosta nämä sukat. Askartelin mukaan vielä pienen koirahahmon, johon kirjoitin sukkien kokotiedot, pesuohjeet ym.

Huutokauppa järjestettiin KKY:n Facebook-sivuilla ja hienoja kaupattavia tuotteita kertyi noin sata, erikokoisista villasukista pipoihin, säärystimiin ja lasten neuleisiin. Todella hienoa! Huutokauppa päättyi 6.12. Sukkani keräsivät 55 euroa! Olen summaan oikein tyytyväinen, en olisi mitenkään saanut sitä kasaan itsekseni myymällä. Toivottavasti KKY järjestää uuden huutokaupan vaikka jo heti keväällä. Sitä varten voisin neuloa eläinaiheisia töitä. Toivottavasti ilmaantuu lisääkin eläimiin liittyviä tilaisuuksia, joissa voin hyödyntää käsityöharrastustani.

Toivottavasti sukat ovat saajalleen mieleiset ja lämmittävät hänen talveaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)