torstai 31. joulukuuta 2015

Joulukortit


Langat: Nako Moonlight, Red Heart Soft, Novita Säde, Novita Hile ja muutamia tuntemattomia jämiä.

Nyt ovat kaikki tämän vuoden joulukortit oletettavasti löytäneet perille. Teen yleensä joulukortit itse ja jos en tee, en lähetä kortteja ollenkaan. Tänä vuonna päätin virkata talvisia kuvioita ja käyttää niitä korteissa. Löysin jämälangoistani sopivia, kiiltäviä laatuja tähän projektiin. Erilaisista langoista ja niiden yhdistelmistä sai kivoja tähtiä ja lumihiutaleita aikaiseksi.


Kokeilin ensimmäistä kertaa tärkkäämistä, sillä ajattelin kuvioiden siten oikenevan ja pysyvän kauniimmin muodossaan. Keittelin vettä, liuotin veteen sokeria ja kylvetin kuviot seoksessa. Kiinnitin tekeleet nuppineuloilla entisen tuolin istuinosaan. Vuorokautta myöhemmin askartelin kortit, vaikka kuviot eivät olleet kovettuneet, eivätkä liimaantuneet kunnolla kartonkiin. Onneksi tarvitsin vain kahdeksan korttia!

Paria viikkoa myöhemmin näin yhden korteista vastaanottajallaan ja totesin kuvioiden kovettuneen hyvin. Opinpahan siis sen, että ainakin sokerilla tärkätessä kuivumiseen ja kovettumiseen täytyy varata aikaa enemmän kuin yksi vuorokausi. Opin toki myös tiskaamaan sokerista tahmeita nuppineuloja! Sokerilla operoiminen on sen verran sotkuista puuhaa, että seuraavalla kerralla kun tekee mieli tärkätä jotain, kokeilen liimaa!

Jos ei ota huomioon sokeritahroja ja hankaluuksia liimaamisessa, olen kortteihin melko tyytyväinen.  Luulenpa muuten että voisin jatkojalostaa näitä kuvioita esimerkiksi kuusenkoristeita väsäämällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)