perjantai 27. marraskuuta 2015

Lapsen lammassukat ja tennarit

Veljenpojalle piti kehitellä kaksivuotislahjoja. Elän siinä kuvitelmassa että jokainen ihminen tarvitsee villasukkia ja vieläpä useamman parin, niinpä siis neuloin sukkia. Koska minulla on nyt hinku tehdä tennarisukkia, oli helppo päättää tehdä sellaiset. Toisiin sukkiin halusin kirjoneuletta ja jonkun älyväläyksen johdosta päädyin lampaisiin. Koska lapset kasvavat kovin eri vauhtia, varmistin pikkuherran jalankoon hänen äidiltään.

LammassukatKoko n. 23
Langat: Novita Seitsemän veljestä
Puikot nro 4

Itse pidän lampaista ja kaikista eläimistä yleensä. Löysin netistä lampaan kaavion ja muokkasin sitä aavistuksen. Ruutulipun näköiset raidat varressa ärsyttävät nyt suunnattomasti, olisi pitänyt vähän enemmän käyttää mielikuvitusta raitoja miettiessä. Lampaan vartaloon tein nurjia silmukoita, jotta se näyttäisi villavammalta. Kirjoneuleessa riittää minulla harjoiteltavaa, langankuljetus on välillä melko työlästä. Vatuloin tarvittavan silmukkamäärän kanssa ja varsi on sitten tehty 40 silmukalla. Toivottavasti varsi ei ole liian tiukka, sehän ei kirjoneuleen takia jousta yhtään. Terässä on 36 silmukkaa kiilakavennusten jälkeen.


TennarisukatKoko n. 23
Langat: Adelia Zena (vihreä), Novita Seitsemän Veljestä ja joku tuntematon valkoinen lanka nauhoissa
Puikot nro 4, virkkuukoukut 3 ja 3,5
Malli Reaverse (maksullinen ohje Ravelryssä), jonka olen soveltanut lasten kokoihin sopivaksi.

Opettelin kesällä tekemään tennarisukkia Rea Järvenpään mainiolla Reaverse-ohjeella ja tässä on seitsemäs parini. Olen ostanut Pietarista ihanan värikkäitä Adelia Zena -lankoja jotka ovat 100% akryyliä. Langan kestävyys tuskin on huippuluokkaa ja olenkin käyttänyt lankoja lähinnä tennarisukissa, koska akryyli ei niissä ole lattiaan kosketuksissa. Näihin pienen pojan sukkiin valitsin vihreäkirjavan langan. Olen lasten tennareihin tehnyt vähän pitemmän varren, uskoisin että pysyvät siten paremmin jalassa. Pohjan teen mallilla jonka olen soveltanut Reaversen ohjeesta. Lasten sukkiin en tee erikseen pohjaa vasemmalla ja oikealle jalalle, vaan molemmat pohjat ovat saman muotoiset. Työvaiheet sujuvat jo melko jouhevasti, mutta ompeluvaihe pilaa osaltaan lopputuloksen. En vaan millään saa jäljestä tarpeeksi siistiä.

Ensimmäistä kertaa kokeilin liukuestelatexia sukkien pohjiin ja sehän vaikuttaa olevan ihan käypää ainetta. Kyseessä siis Regian ABS Latex. Helppo pursottaa sukkiin, joten erilaisten kuvioiden teko onnistuu kätevästi. Kuten kuvasta näkyy, nimikoin sukat latexilla. Kirjaimet on pursotettu kolme kertaa ja annettu käsittelykertojen välissä kuivua.


Tällainen setti on siis minulta lähdössä huomisiin juhliin. Saapa nähdä, ostaako toinen veljeni lahjaksi ulvovan paloauton tai jotain muuta erittäin äänekästä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)