keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Aaltokuvioiset miestensukat


Koko n. 44
Langat Kehrä Lauri
Puikot nro 3,5

Pari viikkoa sitten oli isäni uurnanlaskutilaisuus, kävimme upottamassa uurnan mereen. Meidän pientä porukkaa lähti veneellä kyytimään isäni vanha kaveri ja päätin tehdä hänelle kiitokseksi sukat. Miehille on haastavampaa suunnitella sukkia (tai mitä tahansa töitä), kun yleensä pitsihörsellykset, räikeät värit ja muut akkamaisuudet täytyy silloin unohtaa.

Löysin lankalaatikoistani pallukat turkoosia ja tummanharmaata ja ne näyttivät kivalta yhdessä. Koska tietysti halusin sukkiin jotain edes etäisesti vesiaiheista, oli aaltokuvio melko helppo päätös.

Silmukkamäärät: Varrensuun kierrejoustimessa on 64 silmukkaa, varressa kirjoneuleen kohdalla 63 silmukkaa ja kuvion jälkeen 60. Nilkan kierrejoustimessa on 57 silmukkaa, terässä ennen kuviota 58 ja kuviossa 63 silmukkaa.

Alla aaltokuvio, jonka örmin netistä talteen.


Tällainen setti päätyi siis lahjaksi. Sukat, isän tekemä köysityö ja puteli jalojuomaa. Sittarin lahjakassivalikoimaa ei kyllä ylistämään pääse, onneksi löytyi edes yksi tuollainen vähän neutraalimpi raitakassi kaikkien vaaleanpunaisen ja kimaltavien horsmakuvioisten kassien seasta.

  
Haluan tänne talteen vielä kuvan mereltä uurnanlasku-reissulta. Ei olisi voinut hienompi ilma olla; aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli kova tuuli ja aallokko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)