keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kukkakassit


Koko: n. 30 x 40cm
Langat: Novita 7 veljestä ja muiden samaa paksuutta olevien lankojen jämät
Koukut: nro 3,5 ja 4

Saan välillä kohtauksia, jolloin kaivan kaapeista, pusseista ja laatikoista esiin kaikki saman paksuiset jämälangat ja virkkaan erilaisia paloja. 7 veljeksen jämiä ja muita samaa paksuutta olevia lankoja käytän eniten, joten jämiäkin löytyy sen mukaan. 

Afrikankukkia oli kertynyt jo kunnon läjä, kun keksin että minulta puuttuu virkattu kassi, tai oikeastaan kaksi. Kasseissa näkyy olevan edustettuna jos vaikka mitä; on sormikasta, tennarisukkaa, pipoa, on lankalaatikkoon pyörimään jääneitä inhokkeja ja hartaudella säilöttyjä aarteitakin. Väittäisin että jokainen kukka on yksilö, toista täysin samanlaista ei näistä kasseista pitäisi löytyä. 


Kukat on virkattu 3,5 koukulla. Yhteen kassiin tuli 34 kukkaa ja kukat on yhdistetty toisiinsa virkkaamalla jälkikäteen.

Sangat on molempiin kasseihin virkattu kiintein silmukoin kaksinkertaisilla langoilla (7 veljeksen ja Nallen vahvuisilla, suunnilleen) ja nelosen koukulla. Mustan kassin sangat on virkattu poikittain ja harmaan pitkittäin. Harmaan kassin sangat eivät veny niin kuin mustan, mutta muuten poikittain virkkaaminen tuottaa mielestäni paremman tuloksen.


Vaikka vaaleanharmaa on ihan kiva taustaväri, on musta kuitenkin aina musta; se saa värit hehkumaan ja erottumaan. 


Jos eivät nyt ihan käytännöllisiä, niin ainakin käyttökelpoisia kasseja ovat nämä. Mustataustainen kassi oli mukana yhdessä työhaastattelussakin, koska todistukset sisältävä kansio ei mahtunut kunnolla käsilaukkuun. Sain työpaikan silloin, ehkä en kuitenkaan kassin vaan sisällön vuoksi.

Alla olevan surkeahkon kuvan tarkoitus on tallentaa se, miten kokosin kassit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)