torstai 16. maaliskuuta 2017

Lapaset söpöstelyyn


Koko: naiselle
Lanka: Novita 7 veljestä ja Novita Säde yhdessä neulottuna
Puikot: nro 5

Valkoinen Säde-lanka kimalteli houkuttelevasti lankakorissani puoli talvea, kunnes keksin mihin sen hyödyntäisin. Lanka ei ole kovin paksua ja paljetitkaan eivät tee siitä varsinaisesti loistovalintaa lämpimiin talviasusteisiin. Tavallinen villasekoitelanka ja Säde kuitenkin ovat erittäinkin hauska ja käyttökelpoinen yhdistelmä. 

Aioin ensin neuloa ihan vaan peruslapaset lyhyellä rannekkeella ja niiden alle toiset, ohuemmat lapaset pidemmällä varrella. Pakko oli silti saada jotain pitsiäkin mukaan ja lopulta pitsi jatkuikin lapasen kärkeen saakka. Varresta tuli kaikkea muuta kuin lyhyt. Näin sitä käy kun alkaa neuloa ilman tarkkaa suunnitelmaa... Paljetit saavat nämä tumput säihkymään kuin pakkaslumi. Ainakin melkein.

Lapasissa on 35 silmukkaa, yksinkertainen viiden silmukan levyinen pitsikuvio ja leveä nauhakavennus. Peukalokiila on intialainen ja itse peukalo on neulottu 15 silmukalla. Varren suuhun virkkasin vielä kerroksen kiinteitä silmukoita ja nyppykerroksen, Nyppyreunan ohje on jossakin Novita-lehdessä, isoäidinneliöistä tehdyn peiton ohjeen yhteydessä.


Lapaset ovat reilut ja alle mahtuu hyvin ohuemmat käsineet, mikäli se on tarpeen. Jos näillä langoilla haluaa pienemmät, istuvat lapaset, voi silmukkamäärää hyvin pienentää ainakin viidellä.

2 kommenttia:

  1. Todella ihanat pitsiset lapaset. Pikku prinsessalle voisi kokeilla tehdä parin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo pitsikuvio on kiva ja sopii monenlaiseen. Varmasti sopisi hyvin pikkuiselle prinsessalle :)

      Poista

Suurkiitokset kommentistasi! :)