sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Patakintaat ja pannualunen äitienpäivälahjaksi


Koko: naisen
Langat: Novita Joki, Nako Moonlight, Redheart Soft
Puikot nro 7, koukku 6 (sydänkoristeissa 3)

Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä huovutetut patakintaat ja kas, äitienpäivä, mikä mainio syy! Langaksi valitsin Novitan Joen. Väriä ei paljon tarvinnut miettiä, kipaisin kaupasta violetinlilanpunaisenkirjavaa lankaa. Äidin lempivärejä ei liene vaikea arvata...

Silmukkamääriä ynnä muita arvoin muutamien ohjeiden avulla ja lähdin sitten kokeilemaan jättimäisen lapasen neulomista.

Kintaat on neulottu seiskan puikoilla. Varressa on 54 silmukkaa. Alkuun neuloin yhden kerroksen nurjaa, muuten varsi ja koko työ on sileää oikeaa. Kun varren pituus oli 37 cm, otin peukaloaukkoa varten hakaneuloille 14 silmukkaa. Aukon jälkeen neuloin n. 20 cm ja aloitin sitten kärkikavennukset. Kavennukset tein neulomalla jokaisen puikon lopussa kaksi silmukkaa yhteen joka kerroksella. Peukalon neuloin 36 silmukalla ja aloitin kärkikavennukset kun peukalon pituus oli 8 cm. Ripustuslenkiksi virkkasin 20 ketjusilmukkaa kaksinkertaisella langalla.

Kintaan koko pituus oli siis yli 60 cm ennen huovuttamista. Alla olevassa kuvassa on naisen lapanen kintaan päällä, ihan vaan kokoeroa havainnollistamassa.


Ompelin muovipussin kintaan sisään ja pyöritin pesukoneessa 2 x 40 minuuttia 40 asteen ohjelmalla.
Tuloksena paksu kinnas, joka on naisen käteen sopiva ja jonka sisällä ei käsi kärvähdä. Kintaan lopullinen pituus on n. 30 cm. En kyllä koskaan kyllästy tähän huovuttamisen hauskuuteen!


Kintaiden koristeeksi virkkasin sydämiä, ihan vaan koska löysin eräästä facen virkkausryhmästä kivan sydämen kaavion. Lankoina sydämissä Nako Moonlight ja Redheart Soft. Kuten kuvasta näkyy, äiti on testannut kintaat.

Pannualusen virkkasin huvikseni, kun lilaa lankaa jäi yli ja kotoa löytyi valkoista Jokea erään projektin jäljiltä.Virkkasin koukulla nro 6. Neliön ohje löytyy googlaamalla "on the huh square".
Kehitin pari lisäkerrosta omasta päästäni. Aika epäonnistunut tuli tästä kokeilusta. 40 minuutin huovutuksen jälkeen sivujen pituus oli kyllä lyhentynyt kolmanneksen, mutta reuna ei ole tasainen, vaan aaltoilee. Lisäksi lila väri on tahrannut valkoista. Saattaa olla että kun käyn äidin keittiössä seuraavan kerran, sieltä mystisesti katoaa yksi kappale pannualusia, hah.4 kommenttia:

 1. Ihanan väriset patakintaat.
  Liityin äsken blogisi jäseneksi. Sinäkin voit liittyä minun blogiini. Olisi kiva saada uusia blogituttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin liittymässä blogisi lukijoihin, tosi ihania töitä sinulla!

   Poista
 2. Olipas upeita.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Kävin liittymässä sinun blogiin, kivalta näytti.

   Poista

Suurkiitokset kommentistasi! :)