perjantai 8. huhtikuuta 2016

Parit parit sormikkaita

Onko minulla mitään asiaa näistä tekeleistä? Ilmeisesti on. Talvella äitini halusi sormikkaat, joten sellaiset piti tehdä. Langaksi sovimme 7 veikan leopardin. Sain kerän leopardia metsästettyä lähikaupasta. En ollut aiemmin tehnyt sormikkaita ja tekeleitäni varten silmäilinkin useampia ohjeita lähinnä sormien luomista ja silmukkamääriä varten. Ranteen resoriin halusin kokeilla kierrejoustinta ja neuloessani tykästyin siihen välittömästi. Voin suositella; helppo ja mukava neuloa, kädessä tiukka mutta joustava, hyvännäköinenkin. Kämmenen ja sormet tein sileää neulomalla.

Neuloin sormikkaisiin intialaisen peukalokiilan. Kiila näyttää inasen hassulta mutta istuu ainakin aikuiseen käteen erinomaisesti. Niin ja tuo lanka. Minulla oli epäilykseni, mutta kivasti värit asettuivat. Vaikka minulla ja äidillä on suunnilleen saman kokoiset kädet, onnistuin ilmeisesti neulomaan liian pitkän pikkusormen näihin hansikkaisiin. Kenenköhän käteen muuten kaupan käsineet on suunniteltu, niissä on aina liian pitkät pikkusormet...
  
No, äiti sai tekemäni sormikkaat ja olen nähnyt ne itse teossa. Eli käytössä, pakkasella. 


Kun äidin sormikkaat olivat valmiit, halusin tehdä itsellenikin hanskat. Langaksi valikoin Pietarista ostamani akryylilangan. Ihanan keväänvihreän. Jämän. Kierrejoustin ranteessa ei riittänyt, jatkoin kuviota myös kämmenselän ulkoreunaan. Ihan somat sormikkaat sain aikaan ja ne sopivat käteeni erinomaisesti.

Talvipakkasilla neuloessani haaveilin että näistä vihreistä sormikkaista tulee lämmikkeet viileisiin kevätiltoihin. Näin itseni joen rannalla koiran kanssa; vihreä fleksi, vihreät sormikkaat, vihertyvät puut...Vihreät sormikkaat odottavat edelleen neitsytmatkaansa.

Aina oppii jotain tai jos ei, niin aina löytyy kehitettävää. Ykkösasiana tällä kertaa; toivon että opin päättelemään sormet vähän, tai aika paljonkin siistimmin. "Et vaan osaa", voisi joku todeta. En osaakaan, enkö ymmärrä lukemaani, vai eikö luettu taivu puikoille? Teoriassa tiedän miten neulotut sormet pitäisi päätellä sievästi, mutta kuten kuvastakin huomaa, ehei onnistunut. 

Ja kyllä, lopuksi kuva öiseltä parvekkeelta. Ihan vaan koska... niin ihana vihreä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)