tiistai 2. helmikuuta 2016

Tennarisukkia

Loppuvuodesta 2015 ja alkuvuodesta 2016 vierähti viikko jos toinenkin tennarisukkien parissa ja tässä niistä vähän koostetta. Kaikki sukat on tehty Rea Järvenpään Reaverse-ohjetta soveltaen. Ohjeen saa hankittua esimerkiksi Ravelrysta.

Suomi-tennaritKoko n. 44
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot nro 4, koukut 3 ja 4

Sopivasti itsenäisyyspäivänä valmistui tämä Suomi-aiheinen pari. Kehittelin parin joululahjaksi henkilölle, jolle edellisenä vuonna annoin lahjaksi SaiPan väreissä olevat sukat. En ole aiemmin tehnyt miesten tennarisukkia ja sukka vaikutti valmiina aivan valtavalta. Lisäksi töpeksin vähän pohjan reunan kanssa ja siitä tuli aavistuksen korkeampi kuin olisi tarpeellista. Sukat ovat kuitenkin sopivat, kuten kuvasta näkyy. Varsissa on koristeena Suomen liput, jotka tein silmukoita jäljentämällä.

Kolmen parin tilausKoot (kuvassa vasemmalta oikealle) 41, 40 ja 37
Langat: Novita 7 veljestä ja Novita Isoveli
Puikot nro 4 ja 5, koukut 3, 3,5 ja 4

Kun joululahjat oli saatu pakettiin, oli jälleen aika ahkeroida tilaustennareita. Tilauksena oli kolme paria; lapselle mustat kokoa 37, naiselle turkoosit kokoa 40 ja miehelle mustat kokoa 41. Tein lapsen pariin sukkaosuuden Isoveli-langasta ja hyvin sopii sekin tennarimateriaaliksi. Mustaa on tosi tylsä neuloa, mutta sopiihan se hyvin tällaiseen sukkaan. Tekemistäni yksivärisistä tennarisukista turkoosi on toistaiseksi aivan ehdoton suosikkini. Kokeilen tennarisukkiin erilaisia koristeita ja alla on näkyvissä otos näiden kolmen parin kohdalle osuineista kokeiluista.

Nämä kolme paria muuttivat omistajaperheeseensä eilen ja kuulemma sukat sopivat hyvin ja ovat oikein pidettyjä. Se on  aina palkitsevaa kuulla! Eri kokoihin joutuu aina vähän hakemaan sopivaa pohjaa koukkuja ja kerrosten määrää vaihtelemalla, mutta onneksi vähitellen alkaa olla koossa melko hyvät muistiinpanot eri kokoihin tarvittavista tempuista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)