torstai 31. lokakuuta 2019

Syyshuivi ja lapaset


Koko: huivin korkeus 75cm, leveys yläreunasta 160 cm, lapasten koko naiselle
Lanka: Novita Rulla
Koukku nro 4

Kun tämä huivi ja lapaset alkukesästä valmistuivat, annoin setille nimen "Tulispa jo syksy". En välitä kesän helteistä tai valoisuudesta, syksy on paljon mukavampi ja kauniimpi vuodenaika. Langan väreistä tulee ruska mieleen ja haaveilin syksyn viileistä ilmoista ja luonnon leimuavista väreistä. 


Lanka on pari (?) vuotta sitten hamstraamaani Novitan Rullaa. Ainakin tämä väri, Sateenkaari, oli silloin poistumassa ja ostin paikalliselta Tokmannilta ahneuspäissäni viimeiset kerät. Sen verran muisti on jo hapertunut, etten muista kuluiko lankaa nyt kolme vai neljä kerää! Veikkaan kolmea. Lanka joka tapauksessa riitti näihin sopivasti niin että viimeisestä rullasta jäi pari metriä jäljelle. Lanka on 100% akryylia, pehmeää ja kevyttä. Lapasissa värit tietysti liukuvat paljon hienommin kuin huivissa.


Huivi on Simpukka-huivi, ohjeen löysin Arkimamman Arkiralli -blogista. Erittäin selkeä ohje ja kuva. Mallin oppi nopeasti ulkoa ja lopputulos on mukavan ilmava.


En ole aiemmin virkannut lapasia ja nyt halusin kokeilla. Katselin erilaisia ohjeita ja sovelsin niitä. Joku viisaampi yksilö olisi laittanut tulevia projekteja varten ylös silmukkamäärät sun muut olennaisuudet, mutta minäpä en niin tehnyt. En ainakaan muista tehneeni. Lapaset on aloitettu kärjestä ja virkattu ranteen koristetta lukuun ottamatta kiintein silmukoin. Vähän ylimääräistä pussia on lapasten kärjen tuntumassa, muuten kai ihan käyttökelpoiset tumput.


Koska väreistä tulee minulle siis syksy mieleen, halusin ottaa töistä kuvia ulkona syksyn vihdoin saavuttua. Ruska ei kylläkään ollut vielä parhaimmillaan kun tämä mahtikuvaus luonnossa suoritettiin. Kuvauksiin suostui malliksi äitini ja rekvisiitaksi ja seuraksi koirani. Vettä ja vähän puita, joitain homeisia horsmia ja huono kamera, tämä on lopputulos.

Alla kuvattuna mallien paremmat puolet?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)