sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Vöhriäiset lapaset


Koko: naisen
Langat: Kehrä Lauri
Puikot nro 3,5

Mikähän tässä on, että taltiointia blogiin odottaa yli 20 työtä, mutta kirjoittaminen tökkii, uusien töiden tekeminen ei... Näiden lapasten innoituksena oli Lauri-langan taivaallinen sävy, lime. Kun vihdoin sain hankittua tuota ihanaa väriä, oli siitä pakko tehdä jotain ihan omaan käyttöön. Hetken (hyvin pienen) harkinnan jälkeen limen vihreän seuraksi valikoitui saman langan toinen vihreä. Lapasiahan ei koskaan ole liikaa, ei ainakaan vihreitä lapasia! Nämä tumput valmistuivat vauhdilla vuoden vaihteessa.

Kuvaamista tumput saivat kuitenkin odottaa hetken. Eräänä aamuna, kevään vihdoin koitettua, hipsin töiden jälkeen koiran kanssa läheiseen rantaan yksi talven aikana valmiiksi saatu lapaspari laukussa.

Valehtelen jos väitän, ettei tällä kuvausreissulla ollut tavoitteena saada kuviin ainakin paria joutsenta. Niitähän on talvella ja keväällä parhaimmillaan näkynyt lähemmäs parikymmentä täällä missä asun. Plussaa oli toki se, että sain joutsenien lisäksi samaan otokseen oman rakkaan koiran. Kaikenlaista ehti koiruuskin puuhata sillä aikaa kun keskityin kuviin! Joutsenemo ei ollut ollenkaan haltioissaan kun suurehko musta hauva ilmaantui vaanimaan vedenrajaan - taas kerran.



Niin jotta olikohan minulla muutama sana ihan itse lapasista? Alussa nirkkoreunassa oli 50 silmukkaa. Ranteen kuvio, latvialainen letti, latvian braid, löytyy googlaamalla. Helppo, mutta näyttävä koriste. Melkoisen joustava olemukseltaan, joten ainakaan silmukoita ei tarvitse lisätä tämän kohdalla. 

Sinikan sydänsukasta nappasin lapasiin ihanan sydänkuvion. Kärjessä melkoisen nopea nauhakavennus... Peukalossa minulle tavalliset 18 silmukkaa. Asiaa siis oli. Tai sitten ei. Lapasten väritykseen otsikossa liittyvä lausunto on isiltäni. Vihreä = vöhriäinen. 


2 kommenttia:

Suurkiitokset kommentistasi! :)