lauantai 19. toukokuuta 2018

Kukkatuninkia kenkiin



Langat: mitälie kaikenlaista
Koukku ja puikot: 3,5 ja 3,5

Olivatpa kerran Sittarin halpistennarit. Kunnes eivät enää olleet. Olen joskus nähnyt kuvia virkatuin kukin koristelluista tennareista ja halusin itsellenikin sellaiset.

Tykkään kesäisin jaloitella tennareilla, nehän sopivat melkein asuun kuin asuun. Melko tylsät monothan ne kyllä ovat. Converseja en raaski ostaa ja jos raaskisin, en ehkä raaskisi niitä näin koristella. Marketeista onneksi irtoaa edukkaasti kokeilumateriaalia.

Näiden tennareiden uudet nauhat on neulottu, tehty vain kahden silmukan nyöriä. Mittasin pituuden monojen alkuperäisten nauhojen pituudesta ja sopivat sain aikaan. Langoiksi valitsin Pietarista tuomiani lankoja; neonvihreää/keltaista akryylilankaa ja vihreää kimaltavaa lankaa, jonka koostumuksesta minulla ei ole käryäkään. 


Pienemmät kukat on virkattu puff flower -haulla löytyvällä kaaviolla, paitsi että ihan vähän muokkasin ohjetta. Sillä kerroksella, jossa kaavio neuvoo virkkamaan kolmen ketjusilmukan kaaria, virkkasin vain kahden ketjuja, koska siten kukista tuli mielestäni tiiviimmän ja kauniimman näköisiä. Lankoina pienemmissä kukissa ovat Kaupunkilangan Minttu ja Karnaluksista löytämäni kimaltava, tumma turkoosi, melko muovisen tuntuinen lanka. Isompiin kukkiin yhdistelin edellä mainittuja lankoja ja kukkien ohjeen napsin Patalappuja à la carte -kirjasta.


Liimasin kukat kuumaliimapistoolilla kenkiin. Saa nähdä, kestävätkö ne kiinni vielä kunnolla kastuessaan. Tykkään kyllä lopputuloksesta, ihan heti tuskin tulee kadulla samanlaisia jalkineita vastaan.


Tässä helteiden aikana tajusin että tällaiset varrelliset tennarit ovat liian kuumat. Ihan siltä varalta, että helteitä tänä vuonna vielä tulee lisää, pitäisi ehkää ostaa ja varsinkin tuunata varrettomat kenkäset myös?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)