keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tähtilapaset SaiPan väreissä


Koko: naisen
Langat: Novita Nalle
Puikot nro 3

Työkaveri pyysi tekemään tyttärelleen lapaset kadonneiden tilalle. Lapasten tuli olla mustakeltaiset (SaiPan värit siis) ja niissä piti olla kuviona Norjan tähti. Muuten sain vapaat kädet.

Norjan tähti on kaunis kuvio, olen käyttänyt sitä sukkiin jo monta kertaa. Piirsin näiden lapasten kaavion katselemalla netistä kuvia inspiraatioksi. Koska kuviossa on muutama virhe - tai oikeastaan epäjohdonmukaisuus - en laita kaaviota talteen. Jouduin vähän muokkaamaan tekemääni kaaviota työn edetessä. Lapasten kämmenpuolet ja peukalot ovat helppoa 2x2-ruutukuviota.

Lapasen ranneosassa on 52 silmukkaa ja kämmenosassa 53. Ranne on aloitettu 8 kerroksella ainaoikeaa, seuraavaksi on 10 kerrosta kirjoneuletta (vuorotellen yksi silmukka mustalla ja keltaisella) ja taas 8 kerrosta ainaoikeaa. Peukalo on kiilaton aukkopeukalo ja neulottu 20 silmukalla. Melkoisen tyköistuva tuli lapasesta, joten silmukoita olisi voinut olla muutama enemmänkin. Itse kyllä pidän istuvista lapasista. Olen joskus kuullut kaskun, jonka mukaan armeijan hanskat ovat niin löysät, että pysyvät kädessä vain jos pitää peukalot ojossa. Minulta jyrkkä ei ja puistatus sellaisille käsineille... 

Virheitähän näissä piisaa, varsinkin kärjissä, mutta sainpahan ensimmäiset kirjoneulelapaseni tehtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurkiitokset kommentistasi! :)